Μπριάμ, το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό
Μπριάμ. Κλασσικό φαγητό. Η σταθερή καλοκαιρινή επιλογή μαζί με τα φασολάκια.
Ένα κυριολεκτικά καλοκαιρινό φαγητό που χάρη στο ελαιόλαδο και την ντομάτα έχει εξαιρετικά υψηλό περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικά. Μην το παρακάνετε με το λαδάκι. Γιατί και αυτό παρά τα οφέλη του σε κάθε γραμμάριο κρύβει 9 θερμίδες. Οπότε ας προσέχουμε.
Το μπριάμ είναι ένα πλήρες γεύμα όταν συνοδευτεί με τυρί ή γιαούρτι.
Υλικά για 4 μερίδες
- Ένα κιλό κολοκυθάκια
- Μισό κιλό πατάτες
- Ένα κουτί κον κασέ ντομάτας ή την αντίστοιχη ποσότητα φρέσκιας ντομάτας
- Πέντε με έξι σκελίδες σκόρδο
- τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό
- λίγο δυόσμο
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το σκόρδο. Προσθέτουμε στα λαχανικά τα μπαχαρικά, την ντομάτα και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 300 βαθμούς περίπου για μια ώρα και ένα τέταρτο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος ακόμα λίγο νερό.
Recommended Posts