Ομελέτα με κολοκυθάκια και πατάτες

 -  Συνταγές

Όταν θέλουμε να απαξιώσουμε κάτι, συχνά χρησιμοποιούμε την έκφραση, «Σιγά τα κολοκύθια». Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με κολοκυθάκια.

Υλικά για 2-3 άτομα

  • 6 αυγά
  • 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/3 φλιτζάνι. γάλα
  • 150-200 γραμμ ανθότυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Παρασκευή

  • Ψήνουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες στο φούρνο μέσα σε ταψί με λαδόκολλα
  • Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά βάζουμε τα ψημένα λαχανικά και τον ανθότυρο
  • Κτυπάμε τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Θα βόλευε να γίνουν σε βαθύ τηγάνι για καλύτερη ανάμειξη και διαχείριση του υλικού.
  • Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε το περιεχόμενο και το ψήνουμε και από την άλλη πλευρά
  • Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό
Recent Posts

Start typing and press Enter to search