Χοιρινό Πρασοσέλινο

 -  Συνταγές

Το χοιρινό είναι ίσως το δεύτερο πιο συνηθισμένο κρεατικό που μαγειρεύουν οι Έλληνες μετά το αρνί ή το κατσικάκι, στις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Ειδικά τα Χριστούγεννα το πάντρεμα με λαχανικά τύπου φρικασέ είναι αρκετά διαδεδομένο.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • ½ κιλό σέλινο
  • ½ κιλό πράσο
  • 3 μέτρια καρότα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αυγό και λεμόνι για το αυγολέμονο

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το κρέας σε κύβους, τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια.

Βράζουμε το φαγητό στη χύτρα για μισή ώρα περίπου.

Ανοίγουμε με προσοχή τη χύτρα και ρίχνουμε χοντροκομμένα το σέλινο και το πράσο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.

Αφού κρυώσει λίγο το φαγητό, ρίχνουμε τη σάλτσα αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search