Κοντοσούβλι

 -  Συνταγές

Μια παραδοσιακή συνταγή με βάση το κρέας

Μια κλασσική συνταγή που συνήθως τη θυμόμαστε σε περίοδο εορτών και ειδικότερα τα Πάσχα.

Με κύριο συστατικό το κρέας, μπαίνει στο τραπέζι μας σαν ορεκτικό ή πρώτο πιάτο. Που όμως από μόνο του μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα.

Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο μαρινάρισμα. Βέβαια υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προτάσεις για μαρινάρισμα, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.

Υλικά για το κοντοσούβλι

  • Κρέας χοιρινό (με λίγο λίπος) ή και αρνί (κατά προτίμηση χοντρό) ή και μοσχάρι (μπορεί και αυτό) περίπου 250 γραμμ από το κάθε είδος χοντροκομμένα από τον κρεοπώλη σας.
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι
  • Μουστάρδα (καυτερή)
  • Πιπεριές πράσινες
  • Ντομάτες
  • Κρεμμύδια
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο
  • Λάδι
  • Μπούκοβο (για τους μερακλήδες)

Παρασκευή

Βάζουμε στο multi λάδι (όχι παραπάνω από ένα φλιτζανάκι του καφέ), μία πιπεριά πράσινη, το σκόρδο, πιπέρι, μπούκοβο και μουστάρδα. Τα κτυπάμε μέχρι να είναι χοντροκομμένη. Προσοχή να είναι χοντροκομμένη.
Βάζουμε τα κομμάτια σε κατσαρόλα και το μείγμα της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού. Σκεπάζουμε με καπάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για (το πολύ) για 12 ώρες.
Σε σούβλα που έχουμε καθαρίσει και κάψει καλά, περνάμε τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ και ανάμεσά τους βάζουμε τα χοντροκομμένα κομμάτια των λαχανικών. Μία ντομάτα, μία πιπεριά, μία κρεμμύδι.
Την μαρινάδα που μένει στη κατσαρόλα ΔΕΝ την πετάμε αλλά κατά την διάρκεια του ψησίματος την απλώνουμε πάνω στη σούβλα.
Καταναλώνουμε, αλκοόλ ανάλογο (σε ποσότητα) με τα καρυκεύματα
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search