Μακαρόνια με κιμά από μανιτάρια
Είπαμε ότι η νηστεία αγαπάει τα μακαρόνια και τα μακαρόνια αγαπούν τα θαλασσινά, τα λαχανικά αλλά και τα μανιτάρια.
Μια ακόμα απόδειξη είναι και αυτή η συνταγή για μανιτάρια με κιμά μανιταριών. Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε:
Υλικά
- Μακαρόνια
- ένα μεγάλο κρεμμύδι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 400 περίπου γραμμ μανιτάρια.
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
- 1 κουταλιά γλυκού πελτέ ντομάτας
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- ½ ποτηράκι κρασί
- ρίγανη (προαιρετικά)
- κανέλα 1 κομμάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια ή τα περνάμε από το μούλτι χωρίς όμως να τα αλέσουμε πλήρως
Tα βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Βάζουμε στο κέντρο του σκεύους το πελτέ μαζί με αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε μετά το κονκασέ και το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Αφού πάρει μια βράση βάζουμε και το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σερβίρουμε πάνω στα μακαρόνια αν νηστεύετε βάζετε και φυτικό υποκατάστατο τυριού διαφορετικά κανονικό τυρί (με μέτρο πάντα)