Μαριναρισμένες μπριζόλες

 -  Συνταγές

Ο καλός ο ψήστης στη μπριζόλα φαίνεται και ειδικότερα στο μαρινάρισμα της.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες
  • χοντρό αλάτι

Για την μαρινάδα

  • Ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές σούπας)
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • Πιπέρι αλεσμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1/2 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1/3 κουταλιά γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • Λίγο χυμό από λεμόνι (1/2 περίπου)

Παρασκευή

Πλένουμε προσεκτικά τις μπριζόλες

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τις μπριζόλες. Φροντίζουμε να είναι καλά αλειμμένες και να έχει απλωθεί καλά πάνω τους

Τις αφήνουμε στη μαρινάδα για 4-5 ώρες (από το πρωί πριν τις ψήσουμε)

Ψήνουμε καλά τις μπριζόλες στο φούρνο ή στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο.

Κατά το ψήσιμο προς το τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι (ξανά προαιρετικά)

Σερβίρουμε με πατάτα φούρνου ή με πατατοσαλάτα.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search