Μοσχάρι γιουβέτσι στο φούρνο με κριθαράκι

 -  Συνταγές

Κριθαράκι γιουβέτσι με μοσχάρι. Ένα καθαρά μαμαδίστικο Κυριακάτικο φαγητό.

Από αυτά που συγκεντρωνόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι και αδειάζαμε το πιάτο μας χωρίς να λέμε πολλές κουβέντες.

Υλικά για 4-5 μερίδες

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι από σπάλα
  • 500 γρ. φρέσκια τριμμένη ντομάτα ή κονσέρβα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 1/2 κούπα περίπου λάδι
  • 500 γρ. μέτριο κριθαράκι

Προετοιμασία

Βάζετε τα κομμάτια κρέας σε λεκανάκι και τα ξεπλένετε.

Τοποθετείτε το κρέας μέσα σε ταψί ή γάστρα βάζοντας το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ντομάτα, ανακατεύοντας καλά. Το σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.

Σε προ θερμασμένο φούρνο βάζουμε το ταψί και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 220 βαθμούς ελέγχοντας αν έχει ψηθεί και αν έχει νερό.

Μόλις ψηθεί βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να απλωθεί καλά σε όλο το ταψί και να υπάρχει νερό για να ψηθεί.

Το αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει το κριθαράκι, Αν χρειαστεί σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα μέχρι να “πιεί” το ζουμί του.

Το σερβίρουμε με τυρί

 

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search