Σφουγγάτο Μυτιλήνης
Μια παραδοσιακή συνταγή με αυγά και κολοκυθάκια που έρχεται από το ακριτικό νησί γεμάτη άρωμα και γεύση. Ναι την προτιμώ και για πρωινό.
Υλικά (για 6 άτομα)
- 10 αυγά
- 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4-5 κολοκυθάκια
- λίγο μαϊντανό
- λίγο άνηθο
- λίγο δυόσμο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε (εκτός από ένα) στο τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε για αν φύγει η υγρασία
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
- Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά
- Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σωταριστούν για περίπου 5 λεπτά
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Σε ένα μπολ σπάμε και ανακατεύουμε τα αυγά με τα υπόλοιπα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σωταρισμένα κρεμμύδια και κολοκυθάκια.
- Σε ταψί (τύπου Pyrex) βάζουμε το μείγμα και λεπτές φέτες από το τελευταίο κολοκυθάκι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180oC για 30-40 λεπτά
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με σαλάτα.
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και μια μικρή ποσότητα τριμμένο τυρί αλλά θα πρέπει να διορθώσετε το αλάτι.
Recent Posts