Σφουγγάτο Μυτιλήνης

 -  Συνταγές

Μια παραδοσιακή συνταγή με αυγά και κολοκυθάκια που έρχεται από το ακριτικό νησί γεμάτη άρωμα και γεύση. Ναι την προτιμώ και για πρωινό.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 10 αυγά
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4-5 κολοκυθάκια
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε (εκτός από ένα) στο τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε για αν φύγει η υγρασία
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
  • Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σωταριστούν για περίπου 5 λεπτά
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν
  • Σε ένα μπολ σπάμε και ανακατεύουμε τα αυγά με τα υπόλοιπα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σωταρισμένα κρεμμύδια και κολοκυθάκια.
  • Σε ταψί (τύπου Pyrex) βάζουμε το μείγμα και λεπτές φέτες από το τελευταίο κολοκυθάκι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180oC για 30-40 λεπτά
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με σαλάτα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και μια μικρή ποσότητα τριμμένο τυρί αλλά θα πρέπει να διορθώσετε το αλάτι.
Recent Posts

Start typing and press Enter to search