Φασολάδα σούπα άσπρη λεμονάτη

 -  Συνταγές

Μια διαφορετική παραλλαγή για τη φασολάδα. Έχουμε συνηθίσει την κοκκινιστή αλλά και με αυτό το τρόπο είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Τι γίνεται όταν λατρεύεις τα φασόλια και δεν σου αρέσει η ντομάτα; Κάνεις μια παραλλαγή χωρίς ντομάτα. Την συνταγή μου την έδωσε φίλη που νηστεύει.  Αλλά και λατρεύει τα όσπρια, αντιπαθεί την ντομάτα και το χειμώνα δεν μπορεί (δικαιολογημένα) να τα φάει σαν σαλάτα. Προτιμάει κάτι πιο ζεστό το χειμώνα, κάτι σαν σούπα όπως τα ρεβίθια.

Υλικά για 4 μερίδες

  • μισό κιλό φασόλια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μια πιπεριά κόκκινη
  • Μισό κύβο λαχανικών
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • ένα ματσάκι άνηθο (μην το παρακάνετε)
  • ένα κουταλάκι αλάτι
  • ελάχιστο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ να μουσκέψουν. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν σε λάδι. Προσθέτουμε νερό και τον κύβο μαζί με τα φασόλια και τη κόκκινη πιπεριά.

Πριν δέσει η φασολάδα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.

ΥΓ Προσωπικά δεν είμαι φανατικός οπαδός των κύβων λαχανικών και αυτό γιατί πολλές φορές περιέχουν αρκετό αλάτι. Μπορείτε όμως να βρείτε στο εμπόριο και κύβους χωρίς αλάτι.

Μια άλλη επιλογή μου θα ήταν η προσθήκη καρότου αλλά και για την καυτερή εκδοχή ίσως και λίγο τριμμένο τζίντζερ.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search