Επιτυχία σε πείσμα της αμφιβολίας

 - Περιστατικά

Είναι μερικές φορές κάποια περιστατικά που το μέγεθος της επιτυχίας δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα διάγραμμα.  Ούτε μπορεί να εκτιμηθεί απλά μέσα  από την εξέλιξη των βιοχημικών εξετάσεων.  Γιατί οι αριθμοί δεν μπορούν να αναδείξουν την αλλαγή που συντελείται στη ζωή ενός ανθρώπου.

Για πολλά χρόνια ο φίλος μας αντιμετώπιζε αρκετά ζητήματα υγείας. Δικά του αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον του. Με κακή ψυχολογία και αρνητική διάθεση ξεκίνησε τη προσπάθειά του μετά από τη προτροπή των γιατρών που τον παρακολουθούσαν, Δύσκολη η αρχή, διστακτική, με ένα μεγάλο προσωπικό ερωτηματικό του αν θα τα καταφέρει. 

Όμως το κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινά με ένα βήμα. Και το πρώτο βήμα έγινε. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα ή πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά στη ζυγαριά. Σημασία έχει ότι έγινε το πρώτο βήμα. Ολοκληρωμένο. Με συνέπεια. Και με την βεβαιότητα πλέον ότι μπορεί να γίνει, ότι είναι εφικτό. Αλλά το κυριότερο ότι δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. 

Για πολλούς ο μεγαλύτερος φόβος στην αφετηρία, είναι αν θα τα καταφέρουν. Μαζί με το θέλω αρκετές φορές συνυπάρχει και αυτή η μικρή, αλλά ισχυρή, εστία αμφιβολίας για την τελική επίτευξη του στόχου. Μια εσωτερική αμφισβήτηση των ικανοτήτων, ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης. Όπως ένα παιδί στα πρώτα αβέβαια βήματα του. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Και μέρα με τη μέρα προχωράει. Όχι, το αποτέλεσμα δεν είναι ένα νούμερο στη ζυγαριά, αλλά  η θεμελίωση ενός νέου πλαισίου διατροφικής συμπεριφοράς.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search