Καλαμαράκια κονσέρβας με λαχανικά

 -  Συνταγές
Καλαμαράκια κονσέρβας

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή

Μ. Τρίτη. Μέρα που έχω την ευκαιρία να φάω θαλασσινό. Που όμως δεν πρόλαβα και να πάρω. Οπότε αναγκαστικά στράφηκα στη “ρεζέρβα” των θαλασσινών στα καλαμαράκια κονσέρβας.

Και πως μπορείς να κάνεις τα καλαμαράκια; Μα φυσικά με λαχανικά. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη. Ειδικά για κάτι μέρες σαν αυτές που ξεχνιέσαι.

Υλικά:

  • 1 κουτί καλαμαράκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 βαθύ πιάτο τριμμένη ντομάτα ή 1 κούπα σάλτσα σπιτική ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Μία πιπεριά (ή και πολύχρωμες)
  • Κολοκυθάκια
  • Πιπέρι
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Προαιρετικά, 2-3 σκελίδες σκόρδο

Πως γίνεται

Κόβουμε τα λαχανικά και βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά
Μετά από 4-5 λεπτά βάζουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Κρατάμε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα.
Βάζουμε τα καλαμαράκια σε ένα πιάτο και τα ξεπλένουμε ελαφρά, τόσο όσο να φύγει η πολύ άλμη. Μπορείτε να μην τα πλύνετε για να κρατήσετε την χαρακτηριστική γεύση, αλλά προσωπικά τα ξεπλένω λίγο, τόσο όσο να φύγει η έντονη γεύση.
Ρίχνουμε τα καλαμαράκια στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
Προσωπικά προτιμώ να “κρατάνε” λίγο και να είναι “ζωντανά”

Τα καλαμαράκια

Τα καλαμαράκια είναι το αγαπημένο θαλασσινό όλων. Είτε στο τηγάνι (όποιος πει όχι είναι ψεύτης και θα πέσει φωτιά να τον κάψει τέτοιες μέρες) είτε μαγειρευτό, είναι ένας γευστικός πειρασμός που δύσκολα κάποιος μπορεί αν αντισταθεί.

Με 72 περίπου θερμίδες στα 100 γραμμάρια και τις πιο πολλές να προέρχονται από πρωτεΐνη, το καλαμάρι είναι κρέας. Θέλετε και άλλα επιχειρήματα; Είναι πλούσιο σε χαλκό και σελήνιο, (όπως και το χοιρινό!) αρά το καλαμάρι είναι …κρέας. Αν μάλιστα κάποιος αναλογιστεί και το γεγονός ότι περιέχει και Β12 (μια μερίδα δίνει το 10% των ημερήσιων αναγκών) ε ναι τότε μιλάμε για κρέας.

Όπως και οι γαρίδες αλλά και τα υπόλοιπα ψάρια περιέχει φώσφορο. Ναι περιέχει και χοληστερίνη αλλά ΚΑΙ καλά λιπαρά. Βέβαια το τηγάνι κάνει “θαύματα” από την ανάποδη οπότε καλύτερα να το αποφύγετε.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search