Σπαράγγια, κάνουν καλό στην καρδιά

 -  Συνταγές, Άρθρα

Τα σπαράγγια είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φτωχό σε θερμίδες.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, ενός βασικού θρεπτικού συστατικού που εμπλέκεται στην πήξη του αίματος και στην υγεία των οστών. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, αλλά και ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή. Ειδικότερα σε κερσετίνη, ισοραμνετίνη και καεμφερόλη. Συστατικά με αρτηριοστατικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιιικές και αντικαρκινικές δράσεις.

Επίσης περιέχουν μεγάλη ποσότητα Καλίου. Το κάλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση με δύο τρόπους: χαλαρώνοντας τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και αποβάλλοντας την περίσσεια αλατιού μέσω των ούρων.

Σπαράγγια και καρδιά

Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι μια διατροφή πλούσια σε σπαράγγια οδήγησε σε 17% χαμηλότερη αρτηριακή πίεση στα ζώα συγκριτικά με αυτά που έτρωγαν μια τυπική δίαιτα.

Η ρύθμιση της πίεσης σε συνδυασμό με το υψηλό περιεχόμενο φυλλικού οξέος βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων ομοκυστεΐνης και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Να λοιπόν μερικοί καλοί λόγοι για να δοκιμάσετε τα σπαράγγια  σαν ομελέτα. Και μην φοβάστε το αυγό! Το γιατί μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Recent Posts

Start typing and press Enter to search