Στην λεπτομέρεια κρύβεται η διαφορά

 - Άρθρα

κολλάει η ζυγαριά; Κοιτάξτε τις μικρές λεπτομέρειες στη καθημερινότητά σας

Με τη συγκεκριμένη φίλη η προσπάθεια γίνεται αρκετό καιρό. Το τελευταίο καιρό όμως κάπου “κολλάει”. Ξεκινήσαμε λοιπόν μια προσπάθεια να το ψάξουμε από παντού. Σε κάθε λεπτομέρεια.

Ξεκινήσαμε καταγραφή κίνησης και να μου στέλνει τι τρώει κάθε μέρα. Κάποια στιγμή βαρέθηκε να γράφει και το γυρίσαμε στις φωτογραφίες (μερικές από τις πολύ ωραίες που βλέπετε εδώ είναι δικές της αλλά και άλλων κυριών). Και κάπου εκεί αρχίσαμε να βλέπουμε τα σωστά αλλά και τα λάθη.

Τι λεπτομέρειες προσέξαμε

Όπως για παράδειγμα το ότι στα μακαρόνια με κιμά δεν βάζει τυρί . Για αυτό τα έχω πει εδώ . Αλλά το τυρί το έχει στην σαλάτα οπότε μάλλον σαν λάθος το μετράμε αυτό.

Ένα σημαντικό στοιχείο που το μετράω σαν λάθος είναι και η μικρή σαλάτα. Που σίγουρα δεν βοηθάει να “κρατηθεί” η πείνα αλλά και φοβάμαι ότι θα την κάνει σύντομα να πεινάσει. Βέβαια θα πρέπει να προσέξει και το λάδι. Γιατί για είναι λίγο παραπάνω από το κανονικό. Καλό το ελαιόλαδο, με πολλές ευεργετικές ουσίες αλλά το κάθε του γραμμάριο αποδίδει στον οργανισμό μας 9 θερμίδες. Που σε ένα πρόγραμμα διατροφής εύκολα το λίγο παραπάνω λάδι μπορεί να κάνει τη θετική (στο ισοζύγιο ενέργειας) διαφορά.

Τσεκάρετε τις λεπτομέρειες

Αν λοιπόν κάποια στιγμή στη προσπάθειά σας δείτε ότι κάτι δεν πάει καλά, τσεκάρετε τις λεπτομέρειες. Κάντε μια καταγραφή του τι τρώτε και γιατί όχι, μετρήστε και το πόσο τρώτε. Όχι δεν είναι ανάγκη να πάμε στο άλλο άκρο. Άλλα ένας έλεγχος αν οι ποσότητες που μπαίνουν στο πιάτο σας είναι αυτές που πρέπει, σίγουρα θα σας βοηθήσει. Και ίσως σας αναδείξει μια πτυχή του προβλήματος.

Και για τους μακαρονάδες, σας έχω εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά από μανιτάρια. Για τις μέρες νηστείας αλλά και μια καλή πρόταση για να μειώσουμε το κρέας.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search