Το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς (και ένα γλυκό)

 - Άρθρα

Πέρασαν τα Χριστούγεννα έφτασε η Πρωτοχρονιά

Ελπίζω η πρόταση μου για τα Χριστούγεννα να σας έβγαλε ασπροπρόσωπους.  Αυτή τη φορά η πρόταση θα εστιάσει στο κύριο γεύμα. Που όσο και να είναι περιορισμένο λόγω  των συνθηκών θα προσπαθήσουμε να κρατήσει  κάτι από τη εορταστική του λάμψη.

Πίτα, αυτό που δεν λείπει από κανένα τραπέζι

Για την πίτα και το ρόλο της στη διατροφή μας μπορείτε να διαβάσετε εδώ Η πίτα, μια ζωντανή διατροφική παράδοση.
Εδώ η πρόταση μου είναι διπλή. Μια εντυπωσιακή μανιταρόπιτα ή μια πρασόπιτα. Απλά όμορφα και παραδοσιακά πιάτα.

Η σαλάτα μας

Εδώ είναι η αληθινή απόλαυση.
Σαλάτα με πέστο μυρωδικών και μανούρι. Μια σαλάτα όλο γεύση και άρωμα! Αλλά και η δεύτερη επιλογή δεν πάει πίσω Σαλάτα πράσινη με γαρίδες, αβοκάντο και πορτοκάλι Εντυπωσιακή! Θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

Πάμε στο ψητό

Τρείς πολύ δυνατές επιλογές. Χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα αποξηραμένα από την Κοζάνη. Μια παραδοσιακή συνταγή από Κοζάνη. Και Χοιρινό στη λαδόκολλα. Βέβαια μπορεί να θέλετε να τιμήσετε το κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο αλλά και το Κατσικάκι αυγολέμονο με σταμναγκάθι και κουμαρίτες είναι μοναδικό!

Γλυκάκι;  

Είπαμε. Πρωταγωνιστής είναι η Βασιλόπιτα. Και είναι μάλλον απίθανο να έχουν περισσέψει γλυκά από τα Χριστούγεννα. Αλλά να και ένα ακόμα γλυκό για να ξεκινήσει όμορφα η χρονιά! Brownies τα μεθυσμένα Απλά επικά και απίστευτα σοκολατένια.

Μην ξεχνάτε τη βασική συμβουλή! Κρατάμε τα γεύματα μας σε σειρά, κανονικά και δεν αφήνουμε εκτός προγράμματος τα φρούτα αλλά και το νερό μας.

Αυτά και καλή Χρονιά με Υγεία και Χαρά

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search