Καροτοσαλάτα από το Μαρόκο

 -  Συνταγές

Μια νόστιμη συνταγή Μεσογειακής Διατροφής από το Μαρόκο για να φτιάξετε μια νόστιμη και θρεπτική καροτοσαλάτα.

Λίγα λόγια για το καρότο

Τα καρότα είναι ένα θρεπτικό λαχανικό με πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν πολύ λίγα λιπαρά και πρωτεΐνες. Τα διατροφικά στοιχεία για δύο μικρά έως μεσαία ωμά καρότα (100 γραμμάρια) έχουν ως εξής:

  • Θερμίδες: 41
  • Νερό: 88%
  • Πρωτεΐνη: 0,9 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 9,6 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 4,7 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες: 2,8 γραμμάρια
  • Λίπος: 0,2 γραμμάρια

Τα καρότα αποτελούνται κυρίως από νερό και υδατάνθρακες., με τους υδατάνθρακες να αποτελούνται από άμυλο και σάκχαρα όπως η σακχαρόζη και η γλυκόζη. Είναι επίσης μια σχετικά καλή πηγή φυτικών ινών, με ένα καρότο μεσαίου μεγέθους να παρέχει 2 γραμμάρια. Τα καρότα έχουν περίπου 10% υδατάνθρακες, που αποτελούνται από άμυλο, φυτικές ίνες και απλά σάκχαρα. Είναι εξαιρετικά χαμηλά σε λιπαρά και πρωτεΐνες.

Η συνταγή

Υλικά για 3-4 μερίδες

  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • Μισό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
  • Μισό κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές  ελαιόλαδο
  • Μισό κουταλάκι σάλτσα Tαμπάσκο
  • Αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, όχι καυτερές
  • ½ του κιλού καρότα, βρασμένα

Παρασκευή

  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον χυμό λεμονιού, το λάδι και τη σάλτσα . Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
  2. Στην άκρη ενός πιρουνιού καρφώνετε μια πιπεριά. Μ΄ αυτό τον τρόπο, μπορείτε να την ψήσετε στη φωτιά, γυρίζοντας την από κάθε πλευρά μέχρι να καψαλιστεί καλά η φλούδα της. Αφαιρούμε τους σπόρους από κάθε πιπεριά και τις κόβετε ροδέλες.
  3. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα μαζί με τις πιπεριές και προσθέστε τη σάλτσα που ετοιμάσατε.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search