Να και το μήλο

 - Άρθρα

Οι λέξεις μήλο και χειμώνας δείχνουν να είναι αλληλένδετες στο μυαλό μας. Και πραγματικά τα μήλα είναι το κλασικό χειμωνιάτικο φρούτο. Κάτι αντίστοιχο με το καρπούζι το καλοκαίρι και την φράουλα την άνοιξη.

Η αλήθεια είναι ότι τα μήλα πάντοτε ήταν κομμάτι της διατροφής μας. Η παραγωγή τους είναι αρκετά διαδομένη. Και μάλιστα σύμφωνα με την wikipedia η παγκόσμια παραγωγή ξεπερνάει τα 60 εκατομμύρια τόνους.

Η παροιμία και η αλήθεια

Όλοι ξέρουμε την παροιμία για το μήλο και τον γιατρό. Και η επιστημονική έρευνα δείχνει να το επαληθεύει. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σαν τροφή είναι αρκετά χορταστική, υπάρχουν και πολλά ερευνητικά δεδομένα που αναδεικνύουν την σπουδαιότητά τους.

Υπάρχουν πολλά και καλά τεκμηριωμένα αποτελέσματα ερευνών που δείχνουν ότι ένας σημαντικός αριθμός ουσιών που βρίσκονται στο μήλο έχουν μια αντικαρκινική δράση. Οι πιο πολλές στο φλοιό, στο καλύτερο δηλαδή που δυστυχώς το πετάμε.

Τα πολλά αντιοξειδωτικά στα μήλα που περιέχει δείχνουν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα έναντι ορισμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του πνεύμονα, του μαστού και του πεπτικού συστήματος.

Μελέτη σε εργαστήριο έδειξε ότι οι ίνες πηκτίνης του μήλου θα μπορούσαν να αναστείλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και να προκαλέσουν ακόμη και το θάνατό τους. Βέβαια όλα αυτά σε επίπεδο δοκιμαστικών σωλήνων.

Τι κρατάμε

Ας κρατήσουμε ότι η κατανάλωσή τους βοηθάει στη διαχείριση του μεταγευματικού ζαχάρου. Επίσης ότι τα μήλα μας βοηθούν να διαχειριστούμε το βάρος μας. Είτε γιατί τρώγοντας ένα μήλο δεν τρώμε κάτι με κενές θερμίδες είτε γιατί μας χορταίνουν.

Και επειδή πολλές μητέρες αναρωτιούνται τι να φάνε τα παιδιά τους στο σχολείο να μια ωραία συνταγή για μηλόπιτα κέικ

Recent Posts

Start typing and press Enter to search