Όταν κάνεις το πρόγραμμά σου και πρέπει να φας έξω

 - Άρθρα

Μεγάλος βραχνάς και αυτός. Να ξεκινάς πρόγραμμα διατροφής και να μην σε αφήνουν οι υποχρεώσεις να αγιάσεις. Να εμφανίζονται οι επαγγελματικές υποχρεώσεις η μια πίσω από την άλλη και από κοντά και τα επαγγελματικά γεύματα. Και να πρέπει να φας έξω.

Όταν όμως έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα του πως και του τι πρέπει να φας τότε μπορείς να κάνεις και τις ανάλογες επιλογές. Που δεν χρειάζεται πάντα να είναι το κλασσικό σαλάτα ψητό.

Πάμε στο ψητό 

Μεγάλες μας αγάπες τα θαλασσινά και τα ψάρι. Ειδικά τα ψητά είναι στις πρώτες μας επιλογές. Βέβαια αγαπάμε και τα θαλασσινά αλλά προσέχουν όσοι έχουν μια κάποια χοληστερίνη. Το τηγάνι δεν είναι η καλύτερη μας επιλογή αλλά πάντα υπάρχει η αμφιβολία για το τηγανόλαδο.

Στα μακαρόνια λέμε ναι. Ειδικά σε ότι συνδυάζει θαλασσινά ή λαχανικά. Οι μερίδες συνήθως δεν είναι μεγάλες αλλά πάντα υπάρχουν και οι εκπλήξεις. Προσέχουμε τις σάλτσες και ειδικότερα ότι έχει να κάνει με κρέμα γάλακτος.

Δεν χάθηκε ο κόσμος με κάποια “απαγορευμένα” συνοδευτικά. Ναι δίπλα στη μπριζόλα ή στο κοτόπουλο μερικές φορές υπάρχουν και οι πατάτες. Προτιμότερες οι ψητές, λιγότερο επιθυμητές οι τηγανητές (για το λάδι που δεν ξέρουμε την χρήση του). Το ρύζι δεν είναι απαγορευμένο αλλά και το ίδιο ισχύει για το πλιγούρι.

Αγαπάμε τα λαχανικά και τα ζητάμε όποτε είναι δυνατόν. Επιλέγουμε τα ψητά ή τα βραστά και λιγότερα επιθυμητά τα σωταρισμένα (συνήθως σε βούτυρο)

Εκεί που μπορούμε να δώσουμε ρεσιτάλ είναι οι σαλάτες. Όταν ειδικά ξέρουμε καλά το περιεχόμενο και μπορούμε να ορίσουμε αν και πόση σάλτσα θα υπάρχει σε αυτές. Ναι στο ελαιόλαδο και σε κάθε φρούτο ή ξηρό καρπό μπορεί να μπει εμπλουτίζοντας τη γεύση και το θρεπτικό περιεχόμενο. Ψηλά στις προτιμήσεις μας οι σαλάτες με τυριά χαμηλά σε λιπαρά αλλά και θαλασσινά.

Γλυκό δεν έχει;

Για το γλυκό στο τέλος; 3-4 κουταλιές, ειδικά όταν έχουμε προσέξει, δεν είναι πρόβλημα.

Πρόβλημα είναι το αλκοόλ. Εκεί, στις υγρές θερμίδες, πολλές φορές υπάρχει το πρόβλημα. Αν μείνετε στο ένα απλό ποτήρι όλα καλά. Αν όμως ξεφύγει η κατάσταση τότε δύσκολα θα αποφύγετε το “φόρτωμα”.

Το ζήτημα δεν είναι όμως μόνο να παραγγείλουμε σωστά, αλλά να διαχειριστούμε και σωστά το μετά. Λάθη, παραλείψεις, υπερβολές αλλά και αστοχίες μπορούν να υπάρχουν σε κάθε προσπάθεια. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η ακύρωση της προσπάθειας. Κάτι που δεν λειτούργησε σωστά μπορεί να ξεπεραστεί την επόμενη. Κάθε λάθος μπορεί να διορθωθεί αλλά και να γίνει η χρήσιμη εμπειρία για το μέλλον και τη συνέχεια της προσπάθειας.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search