Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός

 - Άρθρα, Περιστατικά

Η προσπάθεια δεν είναι να χαθούν τα κιλά αλλά να διορθωθεί ο τρόπος διατροφήςΌτι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ή όταν χάνεις πολλά κιλά και απότομα πολλές φορές αυτό που χάνεις δεν είναι λίπος

Μια γρήγορη ματιά στο μαγικό κόσμο των social media αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος ότι κυκλοφορούν πολλές και διαφορετικές “μέθοδοι” απώλειας βάρους. Άλλες παρανοϊκές και αστείες, όπως αυτή των μονάδων που το κουλούρι μπορεί να έχει μία ή δύο μονάδες ανάλογα να είναι με σουσάμι ή χωρίς. Άλλες που είναι ένας αχταρμάς από διάφορα δήθεν επιστημονικά στοιχεία όπως η δίαιτα των 3 φάσεων που έχουν μπερδέψει άσχετα, ασύνδετα και επιστημονικά αναπόδεικτα στοιχεία. Άλλες πάλι που είναι μοδάτες και της εποχής που όμως τα δεδομένα για αυτές είναι περιορισμένα και ακόμα υπό εξέταση,

Σε κάθε περίπτωση σημασία έχει ότι όλες μα όλες υπόσχονται ένα βασικό στοιχείο, την απώλεια κιλών. Πλην των προγραμμάτων της Μεσογειακής Διατροφής όλα τα υπόλοιπα έχουν ένα πλήθος κανόνων και περιορισμών με μια διακύμανση βαθμών δυσκολίας. Είτε στην εφαρμογή τους είτε στο περιορισμό των τροφών που κάποιος μπορεί να καταναλώσει στα πλαίσια τους είτε ακόμα και στο οικονομικό κόστος που προκύπτει από την υιοθέτησή τους. Και που όλες μα όλες οι προσεγγίσεις συγκλίνουν τελικά στο ίδιο σημείο, ότι το αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας είναι αυτό που τελικά θα καθορίσει και την απώλεια βάρους.

Πόσες θερμίδες είναι ένα κιλό

Για να χαθεί ένα κιλό σωματικού βάρους θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορά 7500 Χιλιοθερμίδων (Kcal). Ανάμεσα στην ενέργεια που προσλαμβάνουμε και στην ενέργεια που δαπανά ο οργανισμός μας. Και το κιλό αυτό σίγουρα δεν είναι όλο λίπος. Αλλά μέσα σε αυτό υπάρχει και μια απώλεια υγρών αλλά και μια απώλεια μυϊκής μάζας.

Οι μεγάλες απώλειες βάρους όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς δεν είναι ταυτόχρονα και απώλειες λίπους. Μην εστιάζετε σε μια ένδειξη της ζυγαριάς. Επικεντρωθείτε στη μακρόχρονη προσπάθεια που θα αποδώσει ουσιαστικούς καρπούς. Όχι στο τι θα δείξει μια ένδειξη αλλά στο πως θα διαμορφώσετε ένα διαφορετικό διατροφικό πλαίσιο. Στο πως θα χτίσετε ένα ασφαλές διατροφικό περιβάλλον ώστε τα κιλά που έχουν φύγει να μην ξαναγυρίσουν.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search