Πρωινό. Βρείτε τη διαφορά

 - Άρθρα
Πρωινό γεύμα. Μπορεί να δείχνει δύσκολο αλλά με σωστή οργανωση είναι εφικτό

Πρωινό. Μπορείτε να το απολαύσετε είτε στο σπίτι είστε στην εργασία

Πρωινό. Ίσως είναι και το πιο δύσκολο γεύμα της ημέρας. Το πιο παραμελημένο. Αλλά και αυτό που τις περισσότερες φορές μπορεί να ξεκινήσει με τις καλύτερες προθέσεις για να καταλήξει σε ένα Βατερλό.

Θα περίμενε κανείς να είναι μία εύκολη υπόθεση. Όμως τις πιο πολλές φορές η πραγματοποίηση του τείνει να είναι μία τιτάνια προσπάθεια. Πότε γιατί ο Γιάννης δεν μπορεί και πότε γιατί ο Γιάννης δεν θέλει. Αλλά σίγουρα τις πιο πολλές φορές τον πλακώνει το πάπλωμα ή το μαξιλάρι. Είναι όμως και αυτοί που διαρκώς το αναβάλουν.

Υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν αναδείξει το ρόλο και την σπουδαιότητα του. ‘Άλλες φορές τονίζεται η συμβολή του στη μαθησιακή διαδικασία των παιδιών και άλλες φορές επισημαίνεται η περιεκτικότητα του σε θρεπτικά συστατικά. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μεγάλη συζήτηση στο αν χρειάζεται πραγματικά, πολλά άτομα ξεκινούν μία προσπάθεια να διαχειριστούν τη διατροφή τους θεωρούν ότι το πρωινό αποτελεί το θεμέλιο λίθο της δίαιτας.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για το αν το χρειαζόμαστε ή όχι. Όμως ακόμα και σε αυτή τη νέα τάση της διαλειμματικής διατροφής οι μελέτες δείχνουν ότι το πρωινό είναι περίπου απαραίτητο και σε αυτό καλύτερο είναι να καταναλώνουμε τα λιπαρά.

Το σημαντικό όμως είναι ότι για πολλούς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν στην λήψη του. Αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή ελάχιστη οργάνωση και η συνήθεια για την κατανάλωση του. Ακόμα και αν αυτή ξεκινάει από το προηγούμενο βράδυ.

Στην παρακάτω εικόνα υπάρχουν δύο σχεδόν παρόμοια πρωινά γεύματα όπως ετοιμάστηκαν από δύο διαφορετικά άτομα σε διαφορετικές συνθήκες. Το ένα καταναλώθηκε στη κουζίνα του σπιτιού ενώ το άλλο στο χώρο της εργασίας. Μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιο καταναλώθηκε που;

Θέληση και οργάνωση να υπάρχει και όλα γίνονται. Ακόμα και το πρωινό στις πιο δύσκολες συνήθεις. Που δεν είναι δύσκολο να αποτελέσει και μια καθημερινή συνήθεια.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search