5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την φράουλα

 - Άρθρα

Φράουλα το ανοιξιάτικο φρούτο με τα πολλά θρεπτικά συστατικά

Φράουλα. Το αγαπημένο φρούτο της Άνοιξης. Ένα θρεπτικός θησαυρός με γεύση και άρωμα που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Οι κακές γλώσσες θέλουν να προτιμούμε πιο πολύ την στην τούρτα ή το οποιοδήποτε άλλο γλύκισμα είναι πάνω του. Αλλά η αλήθεια είναι όμως ότι από μόνο του αποτελεί μία εξαιρετική διατροφική επιλογή. Και γιατί είναι μία εξαιρετικά καλή πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου αλλά και για το μεγάλο πλήθος αντιοξειδωτικών που περιέχει.

Πλούσια σε ανθοκυανίνες

Στις φράουλες υπάρχουν περισσότερες από 25 διαφορετικές ανθοκυανίνες. Η πελαργονιδίνη είναι η πιο άφθονη και αυτή που είναι υπεύθυνη για το χαρακτηριστικό κόκκινο της χρώμα. Αν και στα φρούτα η παρουσία τους είναι μεγαλύτερη στη φλούδα τους, στις φράουλες βρίσκουμε αξιόλογες ποσότητες και στη σάρκα τους.

Κάνει καλό στη καρδιά

Η μεγάλη παρουσία ανθοκυανών κάνουν τις φράουλες ιδανικό φρούτο για την προστασία της καρδιάς, Η κατανάλωση τους σχετίζεται με βελτίωση της HDL και βελτίωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας.
Βοηθάει στο διαβήτη
Η κατανάλωση φράουλας έχει συσχετιστεί θετικά με χαμηλότερη μεταγευματική αύξηση των επιπέδων ζαχάρου. Επίσης η κατανάλωση τους δείχνει να αποτρέπει την εμφάνιση ακραίων ενδείξεων ζαχάρου

Υπάρχουν ενδείξεις ότι βοηθάει στο καρκίνο

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε ελλαγικό οξύ. Το ελλαγικό οξύ είναι μια αντιοξειδωτική πολυφαινόλη με γνωστές οι αντικαρκινικές του ιδιότητες για το καρκίνο του προστάτη και του μαστού, Υπάρχουν θετικά αποτελέσματα σε πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα αλλά απαιτούνται περισσότερες έρευνες σε ανθρώπους.

Θέλει όμως προσοχή η κατανάλωση τους!

Παρά τα πολλά οφέλη από την κατανάλωση της καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί μιας και πολλοί άνθρωποι έχουν παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση μετά την κατανάλωση τους. Οι φράουλες περιέχουν μια πρωτεΐνη που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα σε άτομα που είναι ευαίσθητα στη γύρη. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δείχνει να σχετίζεται με τις ανθοκυάνες που είναι υπεύθυνες για το χρώμα του καρπού,

Δείτε και μια συνταγή πως μπορείτε να τις βάλετε τη σαλάτα σας τις φράουλες

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search