“Δεν αντέχω άλλο αυτή τη κατάσταση”

 - Άρθρα, Περιστατικά

απλά ασχολήθηκε με τη διατροφή του

Η πρώτη πρόταση στην επικοινωνία μας ήταν “Δεν αντέχω άλλο αυτή τη κατάσταση”. Μια περίπτωση ανθρώπου που οι υψηλές απαιτήσεις της δουλειάς του, επέβαλαν να τρώει εκτός σπιτιού και πολλές φορές να είναι σε κίνηση σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης.

Αρχικά δοκίμασε οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του στο ίντερνετ. Μπήκε σε ομάδες με πολλά μέλη εκεί που έβρισκε πολλές συμβουλές αλλά και πολλές συνταγές. Που όμως είτε ήθελαν ειδικά ακριβά υλικά, είτε τελικά έπρεπε να τα προμηθευτεί από ειδικά καταστήματα με μεγάλο κόστος. Πέρασε και ένα φεγγάρι από διάφορα σκευάσματα και συμπληρώματα, αλλά πιο πολύ αδυνάτισε το πορτοφόλι του παρά ο ίδιος.

Η απελπισία έγινε το σκαλοπάτι για να ξεκινήσει η αντιστροφή αυτής της δύσκολης κατάστασης.  Ήρθε αναζητώντας μια τελευταία προσπάθεια. Αναλύσαμε προσεκτικά τις απαιτήσεις της δουλειάς αλλά και τις συνθήκες ζωής του. Είδαμε βήμα βήμα τα καθημερινά λάθη και τις κακές πρακτικές και διατροφικές συμπεριφορές. Συνειδητοποίησε τα λάθη του και σχεδιάσαμε τις επιλογές με βάση το που βρίσκεται. Μπήκαν απλοί βασικοί κανόνες που μπορούσαν να υλοποιηθούν οπουδήποτε. Απέκτησε γνώση και πληροφορίες πως μπορεί να χειριστεί διάφορες καταστάσεις σε σχέση με το φαγητό και όλα με ένα “μαγικό” τρόπο μπήκαν στη θέση τους.

Η ύπαρξη προγράμματος του επέτρεψε να έχει προμήθειες αλλά και να κανονίζει τις αγορές τροφίμων ανάλογα με το μέρος που βρισκόταν. Περιόρισε όσο μπορούσε τα γεύματα σε εστιατόρια και έβαλε σαν δεύτερη επιλογή το γρήγορο και έτοιμο φαγητό του delivery.  Αλλά ακόμα και όταν έπρεπε να καταφύγει σε αυτό, ήξερε πως και τι να διαλέξει.

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό αλλά όχι μόνο στη ζυγαριά. Τα κιλά μπορεί να έφυγαν αλλά μαζί με αυτά έφυγαν και όλες οι κακές συνήθειες. Μαζί τους έφυγε και το ροχαλητό και η κακή ποιότητα ύπνου. Οι ώρες ύπνου είναι πλέον ώρες ξεκούρασης και αυτό το πρωινό αίσθημα “βαρύς και ασήκωτος” είναι πλέον παρελθόν.

Σήμερα μπορεί να φάει χωρίς άγχος και χωρίς να στερηθεί γεύσεις, στο οποιοδήποτε εστιατόριο. Ξέρει πως να συνθέσει με σωστό τρόπο το πιάτο του σε οποιοδήποτε μπουφέ. Αλλά το βασικότερο συνεχίζει μια σωστή πορεία που παράγει ακόμα αποτελέσματα.

Αργά και σταθερά. Χωρίς στερήσεις. Σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρεθεί.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search