Δώσε χρόνο στη προσπάθειά σου

 - Άρθρα

Ο χρόνος είναι σύμμαχος στην προσπάθεια

Ίσως το πιο συνηθισμένο αίτημα που ακούμε εμείς οι διαιτολόγοι αυτές τις ημέρες, από άτομα που ξεκινούν την προσπάθειά τους να διαχειριστούν του σωματικού τους  βάρος, είναι ότι θέλουν ένα γρήγορο αποτέλεσμα. Σαν να θέλουν να μηδενίσουν το χρόνο.

Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα γυρνώντας ένα κουμπί να μεταβάλλουμε όλα αυτά τα οποία προκαλούν το πρόβλημα.

Τα προβλήματα

Ένας κακός προγραμματισμός στο φαγητό και στη καθημερινότητα μας. Η ύπαρξης ενός ένα καλά τοποθετημένου αυτοματισμού που θέλει σε κάθε συναισθηματική αναταραχή να επιλέγουμε το φαγητό σαν εύκολη λύση. Η κακή συμπεριφορά σε σχέση με τις τροφές, με την ύπαρξη αποκλεισμών μεγάλων ομάδων τροφών. Η λάθος αντίληψη για το πώς πρέπει να διαχειριστούμε το φαγητό μας σε καθημερινή βάση.

Όχι όλα αυτά δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Αλλά ακόμα και αν παρουσιαστεί κάποιο αποτέλεσμα στη ζυγαριά σε μικρό χρονικό διάστημα, τότε αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν διορθώθηκε όλες οι παράμετροι που δημιουργούν το πρόβλημα.

Ο χρόνος

Θέλει χρόνο για να κατανοήσεις το πρόβλημα να βρεις τη λύση και να ανατρέψεις το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργείς και παράγει αρνητικά αποτελέσματα.  Όμως όταν πετύχεις όλα τα παραπάνω έχεις καταφέρει πολύ περισσότερα από το να αλλάξεις ένα νούμερο σε μία ζυγαριά.

Βαδίζεις ήδη στο μονοπάτι για μία μόνιμη και σταθερή διατροφική συμπεριφορά. Που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να σου προσφέρει. Μια σταθερότητα στην καθημερινή σου διατροφή. Τη γνώση του τι πρέπει να κάνεις και πως να χειριστείς τις καταστάσεις. Μια εσωτερική ασφάλεια στην λήψη διατροφικών αποφάσεων και επιλογών. Αλλά το βασικότερο, μια βασική συνειδητή συμπεριφορά στο πως και γιατί τρως.

Ναι γρήγορη μπορεί να είναι η μεταβολή ενός γενικού βάρους αλλά αργή και σταθερή πρέπει να είναι η ουσιαστική διαφοροποίηση της σύστασης του σώματος. Αλλά και μόνιμη η τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Και αυτό δεν γίνεται σε μία μέρα.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search