Και όμως γίνεται

 - Περιστατικά

Η αλλαγή που δεν αποτυπώνεται σε ένα χαρτί

Πολλές φορές με έχουν ρωτήσει αν κάποιος μέσα από μια συνεργασία από απόσταση μπορεί να καταφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου αλλά και με διάρκεια.

Κάθε φορά έχω έτοιμες απαντήσεις – αποδείξεις που πραγματικά δείχνουν την μία πλευρά του θέματος. Αυτές που μπορεί κάποιος να δει μέσα από τη ζυγαριά και τις ενδείξεις της. Αυτό που δεν μπορεί κανείς να δει ή να αντιληφθεί, είναι οι πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές. Στην πραγματική ζωή. Όχι σε κιλά. ούτε σε πόντους αλλά ούτε και σε μετρήσεις σύστασης σώματος.
Μιλάμε για αλλαγές σε απλά καθημερινά πράγματα. Αλλαγές που πρέπει να τις ζήσεις από πρώτο χέρι για να τις κατανοήσεις. Όπως η συνήθεια του πρωινού. Ενός απλού γεύματος που για πολλούς μπορεί να φαντάζει γολγοθάς αλλά μια ελάχιστη προετοιμασία και προπαρασκευή το κάνει υπόθεση λίγων λεπτών. Όπως επίσης και η προσαρμογή σε ένα νέο μοντέλο διατροφής με ένα διαφορετικό ρυθμό κατανάλωσης του φαγητού. Η την κατανάλωση φρούτων που για πολλούς είναι άγνωστη λέξη ή διακοσμητικό στη φρουτιέρα.
Όλα μαζί και το κάθε ένα ξεχωριστά φέρνουν το αποτέλεσμα αλλά και μια θετική επίδραση. Την ευεξία που νιώθουν όσοι ξεκινούν την κατανάλωση φρούτων. Τον μεγαλύτερο έλεγχο στο αίσθημα της πείνας όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς και φρούτα στα γεύματά τους. Η ακόμα και το πόσο εύκολα φτάνουν στο κορεσμό όσοι ξεκινούν το φαγητό τους με τη σαλάτα.
Σίγουρα τίποτα δεν αλλάζει από την μία στιγμή στην άλλη. Ούτε και είναι κάτι που συμβαίνει αυτόματα. Όλα αυτά αποτελούν τμήματα μιας συνολικής μεταβολής. Μικρά κομμάτια που μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους και ολοκληρώνεται το παζλ. Με την εικόνα που να σχηματίζεται να είναι αυτή της Μεσογειακής Διατροφής, με πολλές διαφορετικές συνταγές και πληθώρα διαφορετικών υλικών και συστατικών. Μακριά από την μονοτονία του σαλάτα – κρέας ψητό κ.ο.κ.
Γίνεται λοιπόν; Ναι ξεκάθαρα μπορεί να γίνει. Και αποτυπώνεται στην καθημερινότητα μας.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search