Νέα χρονιά, νέες ελπίδες, νέοι στόχοι

 - Άρθρα

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι

Το διαρκές ταξίδι του χρόνου συνεχίζεται και το 2021 μας αποχαιρέτησε για χάρη του 2022. Μπορεί οι ελπίδες μας για μία καλύτερη χρονιά πέρυσι να μην επιβεβαιώθηκαν αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να μένουμε άπραγοι.

Κάθε νέα χρονιά είναι μία ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Για να

  •  προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα σε προσωπικά μας ζητήματα.
  • θέσουμε νέους στόχους.
  • βελτιώσουμε τον εαυτό μας.
  • αφήσουμε πίσω μας κακές συνήθειες.
  • απαλλαγούμε από όλα όσα μας ενοχλούν και μας εμποδίζουν να είμαστε καλύτεροι.

Μπορεί να γίνει

Δύσκολο; Ίσως. Ακατόρθωτο; Σίγουρα όχι. Όλα είναι θέμα χρόνου, επιμονής και υπομονής. Τίποτα δεν προκύπτει μέσα σε μία στιγμή. Ακόμα και όταν όλα συμβαίνουν σε μία στιγμή, πάντα μέχρι να φτάσουμε σε αυτή τη στιγμή της αλλαγής, υπάρχει μία μεγάλη πορεία πολλών πραγμάτων που συγκλίνουν σε αυτή τη στιγμή.

Λάθος συμπεριφορές και αντιλήψεις βρίσκονται ριζωμένες από την παιδική ηλικία δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Όμως είναι εφικτό μέσα σε μία πορεία κάποιος να δει τα πράγματα από μία διαφορετική πλευρά και να αλλάξει αρκετά λάθη.

Στη διατροφή μας, η διαδικασία όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μπορεί να είναι πιο αργή. Ναι ξεκινώντας ένα πρόγραμμα διατροφής κάποιος κάνει κάποιες αλλαγές που σίγουρα του προκαλούν κάποια αποτελέσματα. Όμως το ζητούμενο είναι αυτές οι αλλαγές να είναι μόνιμες και να υπάρχουν για αρκετό καιρό, αν όχι για πάντα, ακόμα και όταν έχει ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Η χρονιά που έρχεται μπορεί να είναι η προσωπική σας ευκαιρία ευκαιρία να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να τους κατακτήσετε. Ξεκινήστε με μικρούς απλούς στόχους. Που θα απαιτούν μικρής έκτασης αλλαγές. Εύκολα προσαρμόσιμες και επαναλαμβανόμενες στην καθημερινότητά μας.

Χωρίς πίεση

Όχι δεν είναι ανάγκη να εκβιάζεται και να πιέσετε τα πράγματα πέρα από το σημείο που μπορείτε να αποδεχτείτε. Ούτε είναι ανάγκη να λειτουργήσετε κάτω από την πίεση των άλλων. Τα δικά σας θέλω πρέπει να υπηρετήσετε και τους δικούς σας στόχους πρέπει να πετύχετε.

Μην αμελήσετε τον εαυτό σας. Αφιερώστε χρόνο για άσκηση. Ένα μικρό βάδισμα λίγων λεπτών μπορεί να αποτελέσει τη αφετηρία για κάτι μεγαλύτερο. Λίγος προσωπικός χρόνος για ανάπαυση και διάβασμα λίγων σελίδων ενός βιβλίου μπορεί να είναι αυτό που θα σας αποφορτίσει από την ένταση της ημέρας.

Ας είναι λοιπόν αυτή η χρονιά ένα ξεκίνημα μιας πορείας προς ένα καλύτερο εαυτό σας. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όσο εσείς έχετε στόχους και είστε δεσμευμένοι σε αυτούς.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search