Άλλα τα νούμερα και άλλο η εικόνα

 - Περιστατικά

Όταν αυτό που δείχνει η ζυγαριά δεν είναι η αλήθεια

Άλλα τα νούμερα της ζυγαριάς και άλλο η πραγματική εικόνα του σώματος. Αυτό που δείχνει η συσκευή δεν αντιπροσωπεύει τίποτα και κανένα. Ούτε σαν εικόνα, ούτε σαν προσωπικότητα ούτε σαν υπόσταση. Η ένδειξη είναι ένα νούμερο που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πλασματική. Δεν είναι η πρώτη αλλά υποψιάζομαι ούτε και η τελευταία φορά που θα το επισημάνω…

Αυτό ελπίζω να το κατάλαβε καλά ο 17χρονος φίλος που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κινητοποιήθηκε πάλι, άρχισε την άσκησή του και έκανε πιο εστιασμένη και συγκεκριμένη τη διατροφή του. Ακολούθησε τους βασικούς κανόνες που έχουμε πει, μπήκε σε λογική “προσέχω, ασκούμαι, τρώω και δεν καταπίνω απλά το φαγητό μου” και ΜΠΑΜ!
Αύξησε το βάρος του αλλά με το σωστό τρόπο. Η άσκηση έφερε αύξηση του μυϊκού ιστού και μείωση του λίπους. Και η σωστή και μεθοδική προσπάθεια στην άσκηση αύξησε πιο πολύ τον μυϊκό ιστό από την μείωση του λίπους. Αποτέλεσμα; Αύξηση του βάρους στη ζυγαριά.
Είναι αυτό το ζητούμενο όμως; Η απάντηση ξεκάθαρα είναι πως όχι. Η αληθινή του κατάκτηση είναι η αφομοίωση ενός διαφορετικού τρόπου συμπεριφοράς σε σχέση με το φαγητό. Όχι η τροφή δεν είναι πλέον το ηρεμιστικό ή το αγχολυτικό. Σταμάτησε να είναι πλέον η απάντηση στην αμηχανία ή η διέξοδος στη βαρεμάρα. Όχι δεν σταμάτησε να απολαμβάνει αγαπημένες γεύσεις. Ούτε σταμάτησε το αγαπημένο του σουβλάκι. Απλά άλλαξε το πλαίσιο, το τρόπο και έγινε πιο επιλεκτικός. Απέκτησε όρια.
Και το αποτέλεσμα απλά ήρθε.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search